Міжнародний волонтерський табір з комплексної теплоізоляції вікон

Запрошуємо Вас з 4 по 13 серпня (крім суботи та неділі) відвідати міжнародний волонтерський табір, що проводиться у смт. Млинів, Рівненської області.

Інтернаціональна команда із 12 волонтерів будуть утеплювати вікна за спеціальною методикою в школі №3.

Комплексна теплоізоляція вікон передбачає використання спеціальної ущільнюючої стрічки, силіконового герметика для заповнення дрібних щілин між склом та штапиком і дрібний ремонт вікон. Теплоізолююча стрічка легко встановлюється в прорізані пази в коробці або в рамі вікна (мал.). При закриванні вікна стрічка затискається, заповнюючи при цьому шпарини між вікном та рамою. Таким чином стрічка запобігає неконтрольованому проходженню холодного повітря до кімнати і теплого з неї, а отже є ефективним способом збереження тепла. Гарантійний термін експлуатації стрічки – 15 років. Решта перерахованих заходів по теплоізоляції вікон допомагає забезпечити максимальне утримання тепла в приміщенні.

Використання пропонованого комплексного утеплення призводить до підвищення взимку температури в приміщенні на 2-4^О С при інших рівних умовах. Також підвищується комфортність перебування у приміщенні внаслідок зменшення протягів, покращення шумо- та пилеізоляції. Загалом вдається досягнути ефекту, близького до склопакету.

Таким чином використання пропонованого методу є одним із напрямків сталого розвитку, оскільки дозволяє зменшити витрати палива, відповідно зменшується потреба в енергетичних ресурсах та шкідливий вплив на довкілля.

Екоклуб вже утеплив вікна за цією методикою у 20 соціально значущих об’єктах (в основному це дитячі будинки та школи). Ви можете ознайомитися з етапами утеплення та подивитися фото із утеплених шкіл/дитячих будинків за адресою:
http://picasaweb.google.ru/ecoclub.rivne/.

Ми зосередились саме на таких об’єктах для того, що б привернути найбільшу увагу до даної методики. Адже вона є дешевою альтернативою встановлення пластикових вікон.

У таборі приймуть участь волонтери із Австрії, Іспанії, Кореї, Франції, Німеччини, Італії. Протягом двох тижнів вони будуть жити і працювати у школі №3.

Якщо Вас цікавить такий простий метод утеплення вікон ми раді Вас запросити. Ви зможете прийняти участь у утепленні та навчитися всім етапам роботи.

Для подальшої інформації звертайтеся до Лящук Ольги за адресами:

Ecoclub@ukrwest.net
olyarainbow@gmail.com
та телефонами –
+38 362 23 70 24
+38067 652 20 56

Чекаємо Вас у нашому таборі!

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6