У Китаї розпочалися кліматичні переговори

Сьогодні у Китаї, у місті Тіаньцзін розпочався четвертий раунд кліматичних переговорів. Це – останній попердній раунд перед щорічним самітом з питань зміни клімату, який пройде з 29 листопада по 10 грудня у місті Канкун, Мексика.

“ У Тіаньцзіні урядам потрібно буде зменшити кількість різних думок, з’ясувати, чого треба досягти у Канкуні, і досягти політичного компромісу щодо очікуваних результатів – заявила виконавчий секретар Рамкової конвенції ООН зі змін клімату Крістіана Фігерес.

У засіданнях, які триватимуть до 9 жовтня, братимуть участь близько 2 500 учасників зі 160 країн, включаючи делегації різних урядів, представників бізнесу та промисловості, громадські організації та дослідницькі інститути.

Переговори у Тіаньцзіні зосереджені на двох основних темах: подальшому скороченні промислово розвинутими націями викидів у атмосферу парникових газів після 2012 року, коли спливає перший термін зобов’язань по Кіотському протоколу. Друга тема – підготовка проекту робочого тексту для обговорення на саміті у Канкуні. Останні переговори зі зміни клімату, що пройшли у 2009 у Копенгагені закінчилися тим, що країни приєднались до Копенгагенської Угоди (Copenhagen Accord) в якій прописане обмеження потепління до 2С, розвинені країни оголосили про фінансову допомогу бідним країнам. Але поки що переговори не призвели до підписання очікуваної нової угоди щодо попередження глобальних змін клімату, яка могла би стати заміною Кіотському протоколу, термін дії якого спливає у 2012 році.

Теми та час доповідей можна переглянути (англійською мовою):
http://unfccc.int/files/meetings/intersessional/tianjin_10/media/application/pdf/press_conf_sched_tianjin.pdf

Події та виставки (англійською мовою):
http://regserver.unfccc.int/seors/reports/events_list.html?session_id=AWG14-12

За матеріалами сайту Рамкової конвенції ООН зі змін клімату
http://unfccc.int/2860.php

та ВВС
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-11448632

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6