У неділю Україна приєднається до всесвітньої акції протидії змінам клімату

У неділю, 10 жовтня, Україна приєднається до Global Work Party – глобального святкування всесвітнього Дня дій на захист клімату – найбільшої в історії практичної екологічної акції під гаслом «До роботи!». Розпочнеться свято о 10:00 спільним духовним служінням в різних релігійних храмах та духовних центрах та продовжиться о 12:30 на Михайлівській площі акцією «Відкрий своє серце Планеті». Під 350 дзвонів, які символічно прозвучать на дзвіниці Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, представники різних релігій та культур відкриють велике полотняне серце та продовжать дійство маленьким концертом.

Також у Києві відбудуться такі події:

  • Конкурс „Чемпіон зі збору макулатури!”
  • Мистецька акція „Велосипедисти малюють велодоріжку”.
  • Виставка соціальної реклами на тему змін клімату, розфарбування еко-торб за участі відомих українських художників, майстер-клас з Up-Cycling.
  • ФріМаркет – безкоштовний обмін вживаними речами. Також можна буде обміняти 1 кг макулатури на стильну еко-торбу.
  • Дегустація та майстер-клас з приготування вегетаріанських страв.
  • Презентація виробів з офісних відходів.
  • Кінопоказ для учасників акцій в Києві.

Акцію підтримали в усіх регіонах України, де активні люди будуть прибирати парки, висаджуватимуть дерева, малюватимуть графіті, збиратимуть одяг та інші речі для дітей-сиріт, розповсюджуватимуть еко-торби у супермаркетах, проведуть велопаради, демонструватимуть тематичні фільми.
На даний момент до Global Work Party вже приєдналось 187 країн світу (більше 6390 акцій) і перелік щодня поповнюється.
За деталями акцій та часом їх проведення слідкуйте в подальших розсилках та на сайті кампанії http://world.350.org/ukraine/. Тут ви знайдете більше інформації про зміни клімату, кампанію, як приєднатись, контакти та ідеї для практичних акцій.

Зареєстровані в Україні акції.

Відео-ролик із зверненням релігійних лідерів

Перелік акцій до Дня дій на захист клімату 10/10/10 в Києві:

Партнери кампанії 10/10/10 в Україні: ЕкоКлуб „Зелена Хвиля”, КліматІнфо, магазин екологічних товарів SexyGreen, Національний екологічний центр України, Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Посольство Королівства Норвегія, Всесвітній фонд охорони природи, Волонтери ООН, студентська організація AIESEC, Люди за права тварин та багато інших.

Довідка:
«350 ппм» – кількість часток на мільйон – рівень, визначений вченими як остання безпечна межа CO2 в атмосфері Землі. Придумали кампанію 10/10/10 люди з об’єднання 350.org (www.350.org). 350.орг – це група активістів, об’єднаних однією великою метою – зменшити концентрацію парникових газів в атмосфері до безпечного рівня. Цей рівень дорівнює 350 ппм (частинок на мільйон) СО2 еквіваленту.

Минулого року під прапорами 350 в один день 24 жовтня відбулось більше 5 200 акцій по всьому світу – від Норвегії до Кенії, від Мексики до Монголії. Ця кампанія була визнана найбільшою за кількістю учасників політичною подією в історії. Більше про історію руху 350.org – тут http://www.350.org/story.

В Україні 350.org також має своїх прихильників. Це різні організації: НГО, зелений бізнес, студентські клуби. Разом ми називаємо себе Українським кліматичним рухом. Минулого року ми приєднались до акції 24 жовтня, організувавши кліматичний карнавал на Хрещатику. Завдяки цій акції про зміну клімату дізнались тисячі українців. Як це було – дивіться тут. З того часу ми проводили різні тренінги, кінопокази, виступали по радіо і телебаченню, саджали дерева, брали участь в міжнародних переговорах.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до:

Інна Дацюк,
Координатор по роботі зі ЗМІ в день акції,
063-155-19-32
inna.datsiuk AT gmail.com

Юлія Маклюк,
Організація акцій в регіонах: Юлія Маклюк
097-144-03-12
j.mcluck AT gmail.com

Любов Єремічева,
з питань Дня духовного служіння
063-628-67-57
jeremicheva AT gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6