Акція „Зміни себе, а не клімат!”

У суботу, 4 грудня, о 12:30, у Києві на Майдані Незалежності біля Головпоштамту відбудеться символічна акція „Зміни себе, а не клімат!”. Кияни та гості міста разом із волонтерами-білими ведмедямиза допомогою спеціальної дошки та фотоапарту розкажуть про те, на що вони готові, аби клімат не змінювався.

Фразами „Я готовий сортувати сміття, якщо будуть окремі контейнери” або „Я готовий їздити на велосипеді, якщо будуть обладнані велодоріжки”, написаними на дошках, учасники акції намагатимуться привернути увагу влади та громадян до проблем зміни клімату, адже саме зараз у Мексиці проходять міжнародні кліматичні переговори, на які Україна прибула із негнучкою позицією. У ході акції учасники ознайомляться з причинами та наслідками змін клімату, дізнаються про шляхи вирішення проблеми.

Свою підтримку акції висловили Анжеліка Рудницька, Юрій Журавель, Ірма Вітовська, журналіст Ігор Слісаренко і народний депутат Олесь Доній та пообіцяли взяти участь в акції.

Додатково:

З 29 листопада до 10 грудня цього року в місті Канкун, Мексика проходить 16-та Конференція сторін Рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату та Кіотського протоколу. Ця Конференція – головна політична подія світу щодо проблеми зміни клімату. Від зустрічі світових лідерів в Канкуні очікують рішення про майбутню угоду, яка прийде на зміну Кіотському протоколу. Під час переговорів країни будуть намагатись дійти згоди щодо зменшення викидів парникових газів кожною країною, щодо фінансової допомоги, питання зменшення вирубки лісів та інше.

Під час переговорів традиційно відбувається масштабна акція-підтримки «День кліматичних дій» (GLOBAL DAY OF ACTION). Минулого року, під час Конференції сторін в Копенгагені, Данія,до акції приєдналось 100 000 людей.

Цього року акції до Дня кліматичних дій у всьому світі відбудуться 4 грудня.

В Україні організаторами акції є активісти Міжнародного кліматичного руху 350.org, екологічні організації з Робочої групи з питань зміни клімату, зокрема, Національний екологічний центр України,та інші екологічні ініціативи.

Дізнатися більше:

про зміни клімату https://ucn.org.ua/
про «День кліматичних дій» http://www.globalclimatecampaign.org/
про Конференцію сторін у Канкуні http://cc2010.mx/en/index.htm
про Міжнародний кліматичний рух 350.org в Україні http://world.350.org/ukraine

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до:

Любов Єремічева,
організатор акції
063-628-67-57
jeremicheva AT gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6