Огляд досліджень з оцінки потенціалу скорочення викидів парникових газів в Україні

За останні роки з’явилося кілька досліджень з оцінки потенціалу скорочення викидів парникових газів в Україні. Деякі з них були підготовлені урядовими установами (напр. Національні повідомлення України зі зміни клімату та дослідницькі проекти, профінансовані урядом), а деякі міжнародними організаціями, такими, як Світовий банк та Міжнародний інститут прикладного системного аналізу. Всі дослідження отримали різні результати в залежності від застосованої методології та припущень.

Слід зауважити, що ці дослідження мають важливі політичні наслідки, і державні органи постійно посилаються на деякі з них для обґрунтування офіційної мети зі скорочення викидів парникових газів в Україні.

На сьогодні, викиди парникових газів є на рівні -54% від базового 1990 року. Таким чином, офіційна мета скорочення викидів на 20% (від 1990) до 2020 року, фактично, передбачає суттєве зростання викидів ПГ в Україні.

Національний екологічний центр України вирішив підготувати огляд досліджень з оцінки потенціалу скорочення викидів ПГ в Україні, щоб провести порівняльний аналіз доступних оцінок.

Огляд досліджень з оцінки потенціалу скорочення викидів парникових газів в Україні (коротка версія) Огляд досліджень з оцінки потенціалу скорочення викидів парникових газів в Україні (повна версія) Огляд досліджень з оцінки потенціалу скорочення викидів парникових газів в Україні (англійська мова, коротка версія) Огляд досліджень з оцінки потенціалу скорочення викидів парникових газів в Україні (англійська мова, повна версія)
Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6