Енергозбереження – це необхідність!

6 березня 2008 року у м. Рівне, на Театральній площі, Міська молодіжна громадська організація “Екоклуб” – провела просвітницьку акцію до Міжнародного дня енергозбереження «Енергозбереження – це необхідність!».

Ціль акції – пояснити людям, що кожен з нас особисто є відповідальним за зміни клімату та розповісти як можна простими методами та зміною щоденних звичок зменшити ресурсоспоживання у побуті.

Всі зацікавлені мешканці м. Рівне мали можливість оглянути інформаційні плакати, що містили інформацію про прості та дешеві методи збереження енергії у побуті.

Громадські природоохоронні активісти спілкувалися з городянами на тему зміни клімату та енергозбереження, розповсюджуючи спеціальні інформаційні матеріали.

«Не треба довго думати про те, чи відбуваються зміни клімату, чи ні. Достатньо озирнутися навкруги та порівняти минулі зими (ті, що були 5-10 років тому) та теперішню зиму. Цілком зрозуміло, що не можна вказати пальцем на когось конкретного і сказати, що ось, він винен у змінах клімату. Зрозуміло, що кожен з нас, так чи інакше, доклався до цих змін. І зрозуміло, що задля порятунку нашого майбутнього та порятунку нашої планети, кожен з нас просто зобов’язаний переглянути свої щоденні звички та зробити їх максимально енргоощадливими.» – сказала Розалія Абдуллаєва, координатор енергетичної програми Екоклубу.

«За розрахунками Міністерства економіки України потенціал енергозбереження становить до 50%. На превеликий жаль, нині Україна, навіть серед країн Європи, є чемпіоном з енерговитрат на одиницю виробленого продукту. Енерговитрати у житлово-комунальному секторі займають левову частку у загальних енерговитратах. Екоклуб, як громадська організація займається постійним лобіюванням відповідних законодавчих актів з енергозбереження як на місцевому так і державному рівні. Проте – законотворчість, це ще не все. Нам необхідно змінити ставлення людей до цієї проблеми, показати, що енергозбереження – це те, що повинно турбувати кожного громадянина і що кожний може втілити недорогі енергозберігаючі заходи в своїй оселі, які не лише додадуть комфорту та дадуть певну економію коштів, а й зменшать навантаження на навколишнє природне середовище. Нам потрібно зрозуміти, що енергозбереження – це просто невід’ємний елемент сучасної світової культури, пронизаної ідеями раціонального природокористування.» – сказала Лящук Ольга, координатор ММГО «Екоклуб».

За додатковою інформацією звертайтеся:

Оля Лящук 8-067-652-20-56, 8-068-568-57-53 – координатор енергетичної програми ММГО «Екоклуб»

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6