Об’єднаємо зусилля для зменшення викидів!

У 2008 році Британська Рада розпочинає Європейський проект з подолання проблеми вуглецевих викидів як європейський елемент світової програми із протидії змінам клімату на планеті. Це трирічна кампанія, учасники якої намагатимуться домогтися конкретних та тривалих зрушень у подоланні проблеми кліматичних змін, керуючись амбіційною метою – прискорити перехід до майбутнього без вуглецевих викидів.

У кожній з 14 країн-учасниць 15-20 «захисників клімату» – молодих впливових особистостей віком 18-35 років – працюватимуть разом над відкриттям нових способів зменшити використання вуглецю та розповсюдженням уже відомих методів, застосування яких ще не втілено на практиці належним чином. Кожна група складатиметься з людей із різним професійним підґрунтям та представлятиме широкий спектр знань, світоглядів та ідей. Вони працюватимуть разом, щоб відшукати, зібрати, розробити та вдосконалити групу концепцій, з якої згодом оберуть три основні, – три конкретні концепції, які, на їхню думку, матимуть реальний потенціал прискорити перехід до майбутнього без вуглецевих викидів шляхом законодавчих змін, змін у комерційній практиці та поведінці людей. Результатом кампанії стане мережа з більш ніж 200 завзятих молодих лідерів, які працюють разом над розробкою 42 конкретних і реальних пропозицій.

Групи розповсюджуватимуть ці пропозиції серед різноманітних аудиторій, включаючи провідних експертів, філантропів, комерційні організації й підприємців із різних сфер діяльності, намагаючись втілити свої ідеї в життя.

Європейський проект із подолання проблеми вуглецевих викидів ставить за мету вжити заходів із подолання найнагальнішої світової проблеми, що стоїть сьогодні перед людством, – змін клімату. Він дає можливість цьому поколінню поєднати такий цінний час та безцінні знання, щоб відшукати реальний вихід із кліматичної кризи.

У ході програми Британська рада активно співпрацюватиме з різноманітними організаціями з усієї Європи та з різних сфер діяльності, у тому числі корпораціями, неурядовими організаціями, групами з охорони довкілля, науковою спільнотою тощо. Завдяки такій співпраці Британська рада підтримуватиме молодих європейців у їхній діяльності, надаючи їм доступ до найкращих європейських спеціалістів з існуючих мереж експертних груп та індивідів: експертів із кліматичних змін, розробників політики, ділових людей, підприємців, груп з охорони довкілля, центрів передових досліджень тощо.

Молоді впливові європейці ґрунтовно вивчатимуть існуючу інформацію, поєднуючи нові ідеї з уже існуючими, створюватимуть концепції, які докорінно змінять наше споживання вуглецю. Їхні ідеї можуть стосуватися змін, які під силу окремо взятим індивідам, або втілення підприємствами ініціатив зі зменшення вуглецевих викидів – будь-що, що зможе наблизити перехід до майбутнього без вуглецевих викидів.

Філософія кампанії проста: підштовхнути процес переходу до майбутнього без вуглецевих викидів завдяки співпраці, інноваціям, енергійності, ініціативності, завзяттю, розумінню та обміну знаннями.

У 2008 році в Європейському проекті з подолання проблеми вуглецевих викидів братимуть участь 14 європейських країн: Чеська Республіка, Данія, Фінляндія, Угорщина, Ірландія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Швеція, Сполучене Королівство, Україна.

Завантажити повний текст з реєстраційною формою

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6