Як можуть політики відвернути нові стихійні явища?

 
16 жовтня 2008 о 13.00 годині в агенстві «УКРІНФОРМ» за адресою вул. Б. Хмельницького, 8/16 відбудеться прес-конференція членів Робочої групи НУО зі змін клімату «Екологізація державної політики задля попередження стихійних явищ».

Національний екологічний центр України та його колеги з регіонів представлять «Позицію Робочої групи неурядових організацій з питань зміни клімату щодо причин та наслідків паводку у басейні Дністра та гірських приток Дунаю 23 – 27 липня 2008 року, та щодо дій органів влади, спрямованих на попередження та адаптацію до стихійних явищ”.

Базуючись на обґрунтованих висновках українських та іноземних вчених, Робоча група вбачає поєднаний вплив кліматичних, гідрогеологічних та антропогенних чинників у виникненні паводку на Західній Україні в липні 2008 року.

Щоб запобігти виникненню нових екологічних катастроф, Робоча Група розробила ряд рекомендацій щодо першочергових кроків екологізації державної політики задля зменшення ризиків, пов’язаних з екологічною кризою, зокрема – із зміною клімату.

Члени Робочої Групи співпрацюють з 2001 року з метою реалізації права громадян на життя в безпечному навколишньому середовищі у зв’язку із загрозою глобальної зміни клімату.

За додатковою інформацією звертайтеся:

Поліна Рибачук
тел: +380 97 5714241
тел/факс: +380 44 5070617
polina at necu.org.ua
Національний екологічний центр України
www.necu.org.ua
www.climategroup.org.ua

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6