Готовність України до наслідків зміни клімату

Новиною про глобальні зміни клімату вже нікого не здивуєш. Особливо відчутними для українців виявились надмірна кількість опадів та аномальні снігові заметілі, що нещодавно ускладнили звичний рух життя в багатьох північно-східних регіонах України. Аналізуючи події останніх днів легко дійти висновку, що українське суспільство, поки що не готове належним чином реагувати на екстремальні природні випадки. На думку вчених, то лише перші прояви наслідків зміни клімату. В найближчому майбутньому через вплив зміни клімату в Україні виникне загроза ефективному веденню сільського господарства, промисловості, енергетики країни, появи повеней, порушення гідрологічного режиму річок, затоплення прибережних зон, зменшення біорізноманіття, негативного впливу на здоров’я населення.

Аби знайти ефективні шляхи вирішення проблем зміни клімату Національний екологічний центр України (НЕЦУ) прагне згуртувати навколо питання адаптації до зміни клімату всіх зацікавлених: неурядові громадські організації (НУО), державні структури, місцеві громади, молодь, експертів та науковців.

В Україні вже традиційно працюють місцеві НУО, які є активною частиною суспільства. НУО є важливою ланкою для налагодження конструктивного діалогу між місцевими громадами та державними структурами з метою вирішення актуальних екологічних проблем. НЕЦУ запрошує представників зацікавлених НУО долучитися до обговорення питання адаптації до зміни клімату: наслідки, перспективи, можливості та актуальні дії.

Ми щиро сподіваємось на активну участь зацікавлених НУО і переконані, що лише спільними зусиллями можна впливати на вирішення глобальних екологічних проблем.

Контактна особа:

Ольга Власюк
olga.vl at necu.org.ua
Координатор програми по адаптації до зміни клімату
Національний екологічний центр України

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6