У Варшаві стартували кліматичні переговори

У Варшаві стартували кліматичні переговориНа двотижневий саміт у столиці Польщі щодо боротьби зі змінами клімату з’їдуться делегати із майже двохсот країн світу.

Цього року у фокусі учасників глобального зібрання – підготовка нової кліматичної угоди, яка має вступити в дію після 2020 року. На засіданнях робочої групи будуть обговорювати, яким має бути цей документ: з чого складатися та які обрати критерії по встановленню цілей зі скорочення викидів для країн. Не менше уваги планують присвятити і ситуації на найближчі вісім років, зокрема, посиленню зобов’язань розвинених країн, допомозі бідним країнам та розвитку технологій для попередження глобального потепління. За підрахунками вчених, щоб утримати його в межах 2°С, країни мають скоротити свої викиди до 2020 року на 50-60% від рівня 1990 року. Однак озвучені наміри сторін менші приблизно на 12 млн.т. СО2-екв.

Українська сторона під час переговорів збирається зосередиться на роз’ясненні правил поправки до Кіотського протоколу, яку ухвалили минулого року в Досі (http://necu.org.ua/novi-pravyla-kiotskoho-protokolu-korysni-dlya-ukrayiny/).

“Кіотський протокол за чотири роки приніс Україні близько мільярда євро іноземних інвестицій на модернізацію підприємств та заходи енергоефективності, тому Україні слід зосередитися на тому, щоб ратифікувати другий період Кіотського протоколу з більшими зобов’язаннями по скороченню викидів”, – зазначає Марія Сторчило, координатор програми з питань зміни клімату Національного екологічного центру України.

Додатково:

Офіційні зобов’язання України складають 20% скорочень від рівня викидів 1990 року, а це фактично означає подвоєння їхнього обсягу. Разом з тим, Міжнародний економічний аналіз засвідчив, що Україна може взяти за мету скорочення парникових газів в обсязі 58% від рівня 1990 року і при цьому отримати економічні вигоди.

За більш детальною інформацією звертайтеся у прес-центр НЕЦУ: +38 (044) 362-32-18

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6