Акція “Не рятуйте клімат атомною енергією!”

Акція “Не рятуйте клімат атомною енергією!”“Атомна енергія = брудна енергія”, – запевняють екоактивісти під стінами головного стадіону Варшави, де наразі проходить конференція ООН зі змін клімату.

Близько півсотні учасників – представники Польської антиатомної коаліції та такі організації, як Friends of the Earth International, Ecodefense, Earthlife Africa – закликають уряди не використовувати атомну енергію під гаслом порятунку клімату.

“Не треба запевняти нас, що атомна енергія – це вихід!”, – каже учасник зеленого руху з Болгарії Борислав Сандов і висловлює своє обурення стосовно атомної пропаганди, яку ведуть в рамках саміту його спонсори – французька компанія Alstom, що виробляє устаткування для енергостанцій, та Польська енергетична компанія, що має намір побудувати першу в Польщі АЕС.

Ясухіро Ігараші, який прийшов на акцію, приїхав з Японії. На його думку, аварія на Фукусімі мала б стати останнім гвіздком у труні атомної енергетики.

Акція “Не рятуйте клімат атомною енергією!”

Акція “Не рятуйте клімат атомною енергією!”

Акція “Не рятуйте клімат атомною енергією!”

Його підтримує Девід Хеллер з Friends of the Earth Europe, один із організаторів мітингу. Він переконаний, що “мирний атом” спричиняє низку проблем – через видобуток урану, викиди радіоактивних речовин, збільшення кількості ядерної зброї та підвищення ризиків.

Екоактивісти вважають, що вихід – це боротьба зі “споживацькою гарячкою”, енергоефективність та популяризація відновлювальних джерел енергії, які були б у власності громад.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6