Українців ошукали на майже 2 млрд грн кіотських грошей

Українців ошукали на майже 2 млрд грн кіотських грошейСотні лікарень та шкіл цього року залишаться неутепленими через скорочення відповідної витратної статті бюджету.

Головний кошторис країни на втілення проектів за схемою зелених інвестицій передбачає тільки 5 млн грн. Згідно з документом, вони підуть не лише на покращення стану закладів соціального забезпечення, а й на “розвиток міжнародного співробітництва з питань зміни клімату”. При цьому на рахунках Державної казначейської служби на початку жовтня 2013 було щонайменше 180 млн євро.

Японська сторона очікує остаточного завершення всіх 707 узгоджених проектів, які профінансувала. Серед них більше 600 – це енергозбереження в закладах освіти та охорони здоров’я. Офіційне Токіо може вимагати повернення коштів як таких, що не були використані за цільовим призначенням, якщо український уряд не виконає зобов’язання, – стверджують у Національному екологічному центрі України.

“За результатами проведеної громадськістю перевірки десятки проектів по всій Україні ще не реалізовані. А суми, закладеної в бюджет наразі, вистачить хіба на кілька з них”, – зазначає Андрій Желєзний, координатор народного моніторингу “Зелені інвестиції по-людськи“.

Нагадаємо, що загальна сума зелених інвестицій, отриманих в результаті торгівлі квотами на викиди парникових газів в рамках Кіотського протоколу, становить 470 млн євро.

За детальною інформацією звертайтеся до прес-служби Національного екологічного центру України: +38 (097) 923-75-31

Андрій Желєзний:
ferum@necu.org.ua
+38 (044) 353-77-41

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6