Дискусії щодо зміни клімату закриті. Час діяти.

У вчених вже не має сумнівів, що в світі відбувається зміна клімату і що саме діяльність людей є причиною процесів, що почались в природі.

Відповідно до звіту Міжнародної групи експертів зі зміни клімату, що був представлений сьогодні в Парижі, у вчених існують неспростовні докази, що протягом останніх років відбуваються зміни в кліматичній системі планети і що саме збільшення викидів парникових газів є головним чинником цих змін.

Вчені заявляють, що зміни клімату відбуваються швидше, ніж це прогнозувалося раніше і що їх наслідки будуть набагато серйознішими. Зміна клімату вже визнана деякими політиками як одна з головних загроз людству в 21 столітті, і саме економічні наслідки повинні змушувати уряди впроваджувати політику зниження викидів парникових газів.

Єдиним шляхом попередження глобальної катастрофи є впровадження урядами всіх країн заходів зниження викидів парникових газів через стимулювання енергозбереження та розвиток альтернативних джерел енергії.

В Україні проблемі зміни клімату не приділяється потрібної уваги і відсутня політика зниження викидів парникових газів по різних секторах економіки. „Ні Уряд, ні Верховна Рада не усвідомлюють, що економічні наслідки від зміни клімату будуть набагато більшими, ніж кошти, що необхідно вкладати для попередження проблеми. Більше того, енергозбереження та розвиток альтернативних джерел енергії лише позитивно вплинуть на економіку та екологію України” заявила Ставчук Ірина, представник Робочої Групи НУО зі зміни клімату.

За додатковою інформацією звертайтесь до Ірини Ставчук,
Національний екологічий центр України

Irina.stavchuk at necu.org.ua
8 044 494 03 54
8 095 273 26 73

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6