Активісти вимагають зупинити інвестиції у вугільну промисловість

Активісти вимагають зупинити інвестиції у вугільну промисловість«Стоп інвестування в отруйне існування!», «Україна – зелена країна!», – під такими гаслами у Києві пройшла акція екоактивістів, які сьогодні у «Глобальний день кліматичних дій» (Global Divestment Day) зібрались біля одного з банків, щоб спонукати фінансові установи більше інвестувати у зелену енергетику, а не у викопне паливо.

Акції, пікети та мітинги проти фінансування вугільної енергетики цього дня проходять по всьому світу. Ініціатором «Глобального дня кліматичних змін» – міжнародним кліматичним Рухом 350 було зареєстровано більше 300 заходів на шести континентах.

«Вугільна енергетика – це найбільше джерело парникових газів, а також найбрудніший і найбільш шкідливий вид промисловості. Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала дані, відповідно до яких у 2012 році близько 7 мільйонів людей в світі померли через забруднення повітря. Цей показник більше ніж удвічі перевищує попередні оцінки і підтверджує, що сьогодні забруднення повітря є найбільшим у світі екологічним ризиком для здоров’я», – говорить один з організаторів акції та активіст Української Молодіжної Кліматичної Асоціації Олег Савицький.

Учасники української акції до «Глобального дня кліматичних дій» передали керівництву Uni Credit Bank, який є одним з найбільших інвесторів вугільної промисловості в Україні, лист, в якому пояснили чому банку краще відмовитись від подальших інвестицій у вугілля.

«Ми вважаємо, що міжнародні банки, які працюють на території України, повинні нести відповідальність перед народом України та інвестувати у безпечне майбутнє нашої країни, а не вкладати у промисловість, яка загрузла в корупції і в глобальній перспективі забезпечує всі шанси для знищення життя на нашій планеті», – йдеться у листі активістів.

Фото з акції: https://www.facebook.com/ecocenter.org.ua/posts/774029716020336

Контакти для ЗМІ:

Олег Савицький, активіст Української Молодіжної Кліматичної Асоціації – (099) 910 47 72

Вікторія Білаш, прес-секретар НЕЦУ – (098) 913 83 29

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6