У Києві відбудеться круглий стіл присвячений участі України в новій глобальній угоді щодо зміни клімату

climaeastКоманда проекту Кліма Іст «Підтримка дій, спрямованих на пом’якшення впливу на зміну клімату та адаптацію до його наслідків у країнах Східного Партнерства та Росії» запрошує усіх зацікавлених взяти участь у круглому столі присвяченому участі України в новій глобальній угоді щодо зміни клімату 2015 року, що відбудеться в рамках Міжнародного екологічного форум «Довкілля для України» у п’ятницю 24 квітня з 9:00 до 11:00.

У своїй різнобічній діяльності проект Кліма Іст, що фінансується Європейським Союзом, надає особливу увагу виконанню країнами-учасницями проекту міжнародних обов’язків щодо Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату. Проект Кліма Іст всебічно сприяє співробітництву у цій галузі з ЄС та країнами-членами.

Під час підготовки нової глобальної угоди щодо зміни клімату, яка вступить у дію з 2020 року, країни мають представити свої так звані «цілеспрямовані національно визначені внески» (англ. – INDC), що включають добровільно прийняті на себе зобов’язання зі зменшення негативного впливу на клімат. При цьому необхідно забезпечити наявність відповідних заходів та державної політики, що забезпечать виконання прийнятих зобов’язань.

Проект Кліма Іст організує цей круглий стіл для обговорення процесу розробки Національного внеску України у майбутню угоду щодо зміни клімату. Учасники коротко ознайомляться з концепцією національно визначених внесків на прикладі ЄС та інших країн, а також отримують інформацію щодо планів та ключових питань щодо підготовки національного внеску України.

Цей круглий стіл дасть можливість розпочати обговорення щодо підготовки INDC із залученням представників різних галузей економіки та широкого кола зацікавлених сторін. Увага буде приділена основним складовим INDC, таким як заходи та політика зі скорочення викидів парникових газів, енергетична безпека, підвищення енергоефективності, енергозбереження, відновлювана енергетика, а також методологічним підходам, що базуються на основоположних принципах Конвенції, таких як принцип справедливості, відповідність дій можливостям та ін.

Попередня програма роботи круглого столу додається.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6