Конкурс журналістських матеріалів «Україна зі світом. Ні глобальній зміні клімату!»

blogging-336376_1280-204x136Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні та Національний екологічний центр України оголошують конкурс журналістських матеріалів на тему «Україна зі світом. Ні глобальній зміні клімату!».

Конкурс проводиться напередодні Конференції ООН з питань зміни клімату, що відбудеться за участі 198 країн світу у грудні цього року у Парижі. Головна мета заходу – підписати нову кліматичну угоду, яка прийде на зміну Кіотському протоколу.

Мета конкурсу «Україна зі світом. Ні глобальній зміні клімату!» – привернути увагу медійників до проблеми зміни клімату та більше висвітлювати події міжнародного масштабу, що стосуються екології.

Правила конкурсу

1.На конкурс «Україна зі світом. Ні глобальній зміні клімату» (далі — Конкурс) приймаються статті, подкасти та відеосюжети українською або російською мовами, на теми, що стосуються України у контексті глобальної зміни клімату:

  • участь України у кліматичних переговорах ООН
  • внесок України у боротьбу зі зміною клімату на планеті
  • причини і наслідки зміни клімату в Україні
  • адаптація до змін клімату в Україні
  • вугільна енергетика в Україні та її вплив на зміну клімату

2. Участь у Конкурсі можуть брати журналісти всіх видів українських ЗМІ.

3. Мінімальний обсяг текстових матеріалів – 3 тис. друкованих знаків (з пробілами). Максимальний обсяг – 12 тис. знаків. Для подкастів та відеосюжетів – обмеження відсутні.

4. До Конкурсу приймаються матеріали, опубліковані у ЗМІ з 1 серпня 2015 року по 15 грудня 2015 року. Посилання на матеріали або скановані копії друкованих текстів необхідно надіслати на адресу press@necu.org.ua з позначкою “Конкурс” до 13 грудня 2015 року. Також у листі потрібно вказати прізвище та ім’я автора та його місце роботи.

5. Результати Конкурсу визначає журі, до складу якого будуть запрошені експерти з теми зміни клімату.

6. Роботи, подані до участі у Конкурсі, не рецензуються, організатори Конкурсу не вестимуть листування з авторами щодо змісту текстів.

7. П’ять журналістів, роботи яких отримають найвищі оцінки журі будуть нагороджені грошовими преміями у сумі по 5 000 гривень та будуть запрошені до Києва для вручення нагород та тематичну дискусію.

9. Надсилаючи роботи для участі в Конкурсі, учасники надають «Національному екологічному центру України» та Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні право на публікацію надісланого тексту на партнерських сайтах із зазначенням автора та ЗМІ-першоджерела. Учасник, за потреби, бере на себе узгодження републікації з редакцією-правовласником.

10. Про підсумки Конкурсу буде оголошено не пізніше 18 грудня на сайті Фонду Гайнріха Бьолля в Україні.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6