На Майдані Незалежності вимірювали «екологічний слід» киян

Як розповісти людям про альтернативні джерела енергії? Як поширювати знання про енергоефективність та свідоме споживання ресурсів? Як пояснити, що таке глобальна зміна клімату? Активісти Екоцентру вирішили зробити це у нестандартний спосіб – за допомогою акції-перфоменсу «Екометр».
Для цього на Майдані Незалежності облаштували «зелену» швидку допомогу. Перехожим пропонували пройти «обстеження» та виміряти свій «екологічний слід». «Екологічний слід ще називають «показником тиску на природу», – розповідає Ірина Хитрик, волонтер Екоцентру та активна учасниця акції. – Виміряти його можна за допомогою спеціальної анкети-калькулятора, яка знаходиться у вільному доступі в мережі. Це умовний показник, одиниця виміру – гектари. Він допомагає встановити, скільки земельних та водних ресурсів використовується кожною людиною для ведення притаманного їй способу життя, включаючи виробництво, споживання та утилізацію необхідних для життєдіяльності товарів та послуг.

eco-aid-cut

enviroaid001

enviroaid003

enviroaid005

enviroaid004

enviroaid002

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6