Кліматична обізнаність: досвід Швеції і України

(шведсько-український проект)

17 листопада – Київ
19 листопада – Івано-Франківськ

Мета проекту: визначити основні напрямки підвищення рівня обізнаності українського суспільства щодо протидії зміні клімату та можливості застосування шведського досвіду в Україні, – задля залучення громадян до глобального процесу протидії кліматичним змінам та створення системи загальної кліматичної обізнаності на національному та міжнародному рівнях.

В рамках проекту передбачається проведення двох семінарів (17-го листопада в Києві та 19-го – в Івано-Франківську). В семінарах беруть участь провідні шведські експерти з питань зміни клімату та сталого розвитку.

На семінарах розглядатимуться наступні питання:

  • Як ми можемо протидіяти зміні клімату на глобальному та національному рівні.
  • Політика просвітництва з кліматичних питань в Україні й Швеції.
  • Загальний рівень обізнаності громадян щодо зміни клімату в Україні.
  • Ролі і завдання учасників виховного та просвітницького процесу для кліматичної обізнаності громадян.
  • Міжнародні просвітницькі програми та їх діяльність в Україні.
  • Засоби залучення населення до протидії зміні клімату – з досвіду неурядових організацій.
  • Взаємозв’язки між кліматичними змінами, природними катаклізмами та збереженням культурних традицій в гірських регіонах Карпат.
  • Особливості стратегії та практики екологічного виховання в особливо чутливих до кліматичних змін регіонах.

До участі в заходах запрошені фахівці Міністерства науки та освіти України, Академії Педагогічних Наук України, Національної Академії Наук України, викладачі та студенти, активісти неурядових організацій та дослідницьких установ, представники ЗМІ та ПР- агенцій, а також – Представництво Європейської Комісії в Україні та Представництва ООН в Україні.

Одним з пріоритетних питань головування Швеції в Європейському Союзі (1.07. – 31.12. 2009) є протидія глобальним змінам природного середовища, в тому числі – кліматичним. Швеція бере активну участь у підготовці Конференції Сторін Рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату, яка відбудеться в грудні цього року в Копенгагені.

Шведсько-український проект «Кліматична обізнаність: досвід Швеції і України» реалізується Посольством Швеції в Києві у партнерстві з міжнародною екологічною організацією «Зелене досьє».

Заявки щодо участі в заходах приймаються до 6 листопада 2009 р.:

Інформаційний центр «Зелене досьє»;
Тамара Малькова; tamara at bg.net.ua;
+38 067 964 1529.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6