Мобільний додаток від Червоного Хреста допоможе боротися з проявами зміни клімату

Мобільний додаток від Червоного Хреста допоможе боротися з проявами зміни кліматуЯк відомо, головними проявами зміни клімату є непрогнозовані стихійні природні явища: урагани, зливові паводки, екстремальне підвищення/пониження температури, посухи, буревії тощо. Стаючи свідком такого явища легко розгубитися, адже не щодня походиш тренінг з виживання чи надання першої медичної допомоги постраждалим. Враховуючи той факт, що сьогодні ледь не кожен 3 житель планети користується смартфоном*, найпростіший спосіб розповсюдити інструкції щодо дій у випадку стихійних лих та надання першої медичної допомоги – створити мобільний додаток, який би займав мало місця та легко завантажувався на смартфон.

Саме це і зробили Міжнародна Федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця спільно з Американським Червоним Хрестом і Світовим центром з підготовки до стихійних лих. На замовлення цих організацій, які протягом десятиліть допомагають в тому числі постраждалим від непрогнозованої погоди, було розроблено додаток для мобільних пристроїв, що працює на iOS та Android. Тепер у кожного є можливість завантажити на свій мобільний пристрій візуалізований курс першої допомоги та інструкції як діяти при надзвичайних ситуаціях. В додатку надзвичайні ситуації розділені на підрозділи: ті, що стосуються безпосередньо стану здоров’я людини (тепловий удар, удушення, інсульт тощо), та ті, що стосуються природних явищ (повінь, землетрус, ураган тощо).

Якщо при завантаженні користувач надає дозвіл програмі визначати місце знаходження свого мобільного пристрою – в разі перетину кордону додаток покаже інформацію про контакти місцевих служб порятунку в разі виникнення надзвичайних ситуації, а також ключові фрази на місцевій мові, які можуть допомогти.

Завантажити безкоштовний додаток можна за посиланням:

AppStore
Google Play

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6