Причиною смогу в Києві є автомобілі та аномальна спека

smogkyivСмог у Києві спричинений надмірною кількістю автівок у поєднанні з аномальною спекою внаслідок глобальних змін клімату. Екологи Національного екологічного центру України попереджають, що без вирішення транспортних проблем столиці киянам влітку на свіже повітря можна й не розраховувати.

Допустимі показники забруднюючих речовин в місті перевищені в 3,4, а за деякими показниками – навіть в 5 разів.

“Поливання вулиць зусиллями міської влади – хороший захід, але те саме, що підфарбовувати стіни будівлі, яка от-от впаде. Проблема значно глибша, – коментує координатор транспортної кампанії Національного екологічного центру України Марія Сторчило. – Приватними авто в Києві користуються не більше 21% мешканців, втім викиди від автівок в розрахунку на людину в три рази більші, аніж від автобусу. Ці викиди роблять повітря столиці абсолютно нездоровим”.

В Києві досі відсутній план заходів зі зменшення забруднення у місті. Потрібний він, найперше, щоб зробити громадський транспорт комфортним (запустити більше автобусів, тролейбусів, трамваїв, при тому якісних) та обмежити використання приватного транспорту в місті.

“Жителі міста повинні мати право дихати чистим повітрям та право обирати, яким чином дістатися з точки А в точку Б – залишити автомобіль на перехоплюючому паркінгу та доїхати в місту на зручному громадському траснпорті, чи стояти в заторі, – додає Марія Сторчило. – А для цього мають правильно бути розставлені пріоритети: пішохід – велосипедист – громадський транспорт – приватний автомобіль”.

Додаткова інформація:
+38 096 916 07 19
press@necu.org.ua

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6