В Кам’янському стартували проекти по боротьбі з локальним підтопленням

bike-mockersГромадська організація «Голос Природи» за підтримки Національного екологічного центру України (НЕЦУ) в рамках проекту Climate Forum East II приступила до практичної реалізації в Кам’янському заходів з адаптації до зміни клімату, а саме вирішенню проблем локального підтоплення житлових районів міста.

Зокрема, «Голосом Природи» у співпраці з місцевою владою було відібрано три локації для реалізації пілотних проектів. До участі в конкурсі приймались заявки, у яких причина підтоплення мала бути пов’язана з кліматичними чинниками, такими як зміна кількості та регулярності опадів, різкі перепади температур в зимовий час. Також місцеві жителі мали бути готові прийняти участь в реалізації цих проектів.

Згідно проведеного аналізу, на першій та другій з відібраних локацій після рясних злив відбувається підтоплення багатоповерхових будинків, вода затоплює прибудинкову територію та підвали, на третій локації – вода під час дощу стікає з цілого району утворюючи “озеро”, підтоплюючи не лише будівлі, але й перешкоджаючи руху транспорту та пішоходів.

Для подолання цих проблем планується здійснити цілий комплекс заходів з ремонту систем відведення зливових стоків із залученням місцевих мешканців, які висловили свою зацікавленість у реалізації проектів. Виконання робіт на відібраних локаціях планується повністю завершити в жовтні – листопаді поточного року.

«Нашою метою є не просто реалізувати пілотні проекти і допомогти жителям міста вирішити проблему підтоплення, але також продемонструвати реальні наслідки зміни клімату і підкреслити важливість виконання заходів з адаптації до зміни клімату у містах”, – розповів Євген Колішевський, виконавчий директор громадської екологічної організації «Голос Природи».

Даний проект реалізується в рамках проекту Climate Forum East II за фінансової підтримки Європейської Комісії, Австрійської Агенції з Розвитку та Австрійського Червоного Хреста, за підтримки Національного екологічного центру України.

Нагадаємо, в рамках Паризької кліматичної угоди, яка набуде чинності вже в листопаді 2016 року, передбачено виділення фінансової допомоги не лише на реалізацію заходів зі зниження викидів парникових газів, а й на адаптацію до нових кліматичних умов.

Контакти для додаткової інформації:

+38 (096) 916-07-19
press AT necu.org.ua

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6