Відбулася робоча зустріч Української Кліматичної Мережі

29-30 серпня відбулася зустріч організацій мережі у Києві для створення планів спільної діяльності. Під час зустрічі ми обговорили ситуацію з енергоефективністю, енергетикою і кліматичною освітою в Україні, сформувавши спільне бачення в усіх присутніх. Далі, переглянули цілі УКМ у напрямках сталої енергетики і кліматичної освіти, обмінялися планами організацій в цих сферах і випрацювали декілька спільних активностей.

Олег Савицький, експерт УКМ, презентував технологію моніторингу забруднення атмосферного повітря завислими частинками, а його колега розповіла про результати моніторингу забруднення повітря в Києві. Подібний моніторинг може здійснювати будь-хто у своєму місті, адже обладнання для цього досить просте. Звертайтеся до Олега за деталями.

Після представлення присутніми своїх планів до кінця 2017 та на 2018 після тривалої дискусії були заплановані такі спільні діяльності:

  • Створити список експертів УКМ за різними темами.
  • Провести аналіз Планів дій сталого енергетичного розвитку у різних містах і підготувати зведений національний звіт
  • Зібрати на сайті УКМ публікації усіх організацій-членів
  • Організація акції з передачі петицій прем’єр міністру з закликом збільшити фінансування енергоефективності
  • Розробка позиційного документу з енергоефективності
  • Участь у кліматичних переговорах COP23 в Бонні.

Як зробити щоб про УКМ дізналися більше людей (а також чиновників і політиків) розповіла Катерина Мірошниченко, презентувавши комунікаційну стратегію УКМ, над якою рада мережі працювала протягом серпня.

Загалом у зустрічі взяли участь 13 організацій-членів УКМ і 3 запрошених.

 

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6