Форум для освітян: «Кліматична освіта 2018: Цінності та тренди»

Зміна клімату – один з найбільших екологічних викликів сьогодення для України. Це змушує систему освіти змінюватись, а навчання на принципах екологічності та сталого розвитку набирає актуальності.

Понад 100 вчителів з усіх куточків України зберуться у Києві 23-24 листопада на Форумі «Кліматична освіта 2018: Цінності та тренди», аби обговорити розвиток екологічної освіти та обмінятися досвідом інтегрування екологічних питань у формальну та неформальну освіту.

Захід відбудеться за адресою: вул. Хрещатик 10, IHUB, м. Київ. Початок форуму: 23 листопада о 9:30

“Актуальність кліматичної освіти сьогодні не може викликати жодних сумнівів, адже навіть Нобелівська премія-2018 р. була вручена вченим, що працюють над вирішенням питань, пов’язаних зі зміною клімату”, – зазначає Ольга Шевченко, доцент кафедри метеорології і кліматології Київського національного університету ім Тараса Шевченка, співорганізаторка Форуму.

Концепція Нової української школи, яку було схвалено урядом у 2017 році, визначає екологічну грамотність як важливу компетенцію майбутнього. Як відбуватиметься інтеграція екологічних питань у шкільну програму на практиці, та які ініціативи в цій сфері вже реалізовані – про все це на форумі будуть говорити вчителі, представники Міністерства освіти та Міністерства екології, а також експерти в цій сфері.
Темою для обговорення стануть знання та навички, якими сучасна школа має забезпечити учнів, аби відповідати потребам ринку праці майбутнього, адже зелені технології стрімко зростають.

ФОТО: Афіша Форуму 2018 

Серед гостей Форуму:

  • Павло Хобзей, заступник міністра освіти та науки України,
  • Микола Скиба, експерт напрямку “Освіта” аналітичного центру “Українського інституту майбутнього”;
  • Олександр Жук, переможець премії Global Teacher Prize Ukraine 2018 та багато інших.

Форум “Кліматична освіта” – це майданчик для зустрічі вчителів, представників громадських організацій та молоді, спільна мета яких – виховання лідерів у сфері клімату задля подолання екологічних проблем.

Запрошуємо представників ЗМІ відвідати Форум. Акредитація ЗМІ за електронною адресою marinapotrijna@gmail.com , або за телефоном  0964663350 – координаторка по роботі з пресою Марина Потрійна.

Організатори: члени УКМ – громадська організація “Колегія екологічної освіти “Світ Освіт” спільно з Кафедрою метеорології та кліматології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні та Української Кліматичної Мережі.

 

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6