Україні необхідно скоротити викиди СО2 у найближчі 12 років

Сьогодні, 13 грудня,  на міжнародних кліматичних переговорах відбулася прес-конференція учасників Саміту кліматично вразливих країн (CVF). Держави вимагали від розвинутих країн заявити більш амбітні внески у Паризьку кліматичну Угоду. Про підвищення  українського внеску в Паризькі домовленості на події оголосив Олександр Дячук з Національної Академії Наук (НАНУ).

Україна поділяє вимоги Саміту, адже день тому в своїй заяві міністр екології Остап Семерак наголосив, що всі держави мають забезпечувати скорочення викидів СО2. Експерт Національної Академії Наук – Олександр Дячук у заяві під час події повідомив про вразливість України до змін клімату та початок процесу оновлення національної цілі в Паризьку кліматичну Угоду.

ФОТО: Олександр Дячук на прес – конференції учасників Саміту кліматично-уразливих країн

“Ми закликаємо всі уряди об’єднатися і не допустити будь-якого посереднього результату на міжнародних кліматичних переговорах COP24. Ми, країни, що розвиваються та потерпають від кліматичних аномалій. Ми пообіцяли зробити всі можливі заходи аби протидіяти зміні клімату” – сказала Хільда ​​Гейне, президент Маршаллових Островів та голова Саміту.

Група з 48 найбільш вразливих країн, попередила, що їх народи живуть в умовах постійних повеней, посух та екстремальних погодних аномалій. Все це спустошує навколишнє середовище існування та руйнує економіку. Не менш серйозних наслідків може зазнати і Україна, якщо у найближчі 12 років країни не почнуть реально скорочувати викиди.

“Україні важливо активніше брати участь у міжнародному кліматичному процесі. Чим більше країн вимагатимуть рішучих дій зі скорочення викидів парникових газів і показуватимуть приклад – тим конкретнішими будуть рішення на Переговорах.” – коментує голова Української Кліматичної Мережі – Ілля Єременко.

Міжнародні кліматичні переговори ООН продовжуються в Польщі до 15 грудня. Від України присутні не лише офіційна делегація уряду, але й численна група громадських організацій в якості спостерігачів.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6