Розпочались міжнародні переговори ООН зі зміни клімату у Копенгагені

7 грудня розпочались міжнародні переговори ООН зі зміни клімату у Копенгагені, Данія. Ця конференція є найбільш значущою подією року на світовому рівні, яка буде тривати два тижні. Конференція у Копенгагені вже на її початку побила усі рекорди попередніх конференцій. Для участі у переговорах приїхали представники 192 країн світу, вже зареєстровано 25 000 учасників. У переговорах приймуть участь близько 100 президентів та прем’єр міністрів різних країн світу. Мета переговорів – прийняття нової угоди, що прийде на зміну Кіотському протоколу у 2013 році.

Нині переговорний процес затягнувся через небажання держав брати на себе зобов’язання та знижувати викиди парникових газів. Українська позиція залишається найбільш неконструктивною, що також гальмує переговори. В той час коли ряд країн оголошують цілі із скорочення викидів парникових газів, офіційна позиція України передбачає зростання викидів на 75% від сьогоднішнього рівня. Наша країна – єдина держава в світі, яка передбачає такий значний ріст викидів парникових газів, при цьому намагаючись відстоювати своє право на торгівлю квотами.

На переговори до Копенгагену приїхали й українські екологи та активісти. Це представники Робочої Групи зі зміни клімату та учасники Кліматичного руху України.

Гарячі новини безпосередньо з переговорів ви можете дізнаватись на LiveJournal за посиланням:
http://community.livejournal.com/climate_ua/

На цю сторінку LiveJournal представники екологічних організацій будуть писати найгарячіші події з переговорів, розвиток та результати переговорів, заяви лідерів держав, фото та відео з конференції та акцій. Запрошуємо слідкувати за нашим ЖЖ і бути у центрі подій. У цьому допомагає координатор Київського медіа-кіноклубу й кореспондент радіо “Німецька хвиля” Ольга Веснянка.

Також можна отримати коментар по телефону від основних представників екологічних організацій, які приймають активну участь у переговорному процесі.

Ірина Ставчук, координатор програми зі зміни клімату в Національному екологічному центрі України. Ірина є головою Робочої Групи зі зміни клімату, вже приймала участь у міжнародних переговорах ООН зі зміни клімату.
тел. у Копенгагені +45 27 33 87 33

Христина Рудницька, координатор програми зі зміни клімату в Національному екологічному центрі України. Христина працює в напрямку взаємодії з державними органами, формуванні позиції громадських організацій на переговори, координувала організацію акцій в Україні.
тел. у Копенгагені +45 60 33 22 96

Євген Колішевський, голова екологічної організації «Голос Природи», м. Дніпродзержинськ. Євген щорічно проводить всеукраїнські інформаційні тури зі зміни клімату.
тел. у Копенгагені + 45 60 33 28 40

Довідка:

Робоча група зі зміни клімату – мережа неурядових екологічних організацій, які співпрацюють між собою для реалізації права громадян на життя в безпечному навколишньому середовищі у зв’язку із загрозою глобальної зміни клімату. До її складу входять 18 екологічних громадських організацій зі всієї України. www.climategroup.org.ua

Зміна клімату – одна з найголовніших проблем, з якими коли-небудь доводилося мати справу людству. Її наслідки вже спостерігаються і з часом лише посилюватимуться, якщо їх не зупинити. Як зазначено в IV оціночній доповіді Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (МГЕЗК) – зміна клімату становитиме загрозу економічному зростанню та довгостроковому розвитку, а також виживанню найбільш уразливих груп населення. Прогнози МГЕЗК засвідчують: якщо викиди зростатимуть існуючими темпами, це призведе до того, що у цьому столітті світ зіткнеться зі зростанням середньої температури на майже 3° С. А відтак матимемо серйозні наслідки: підвищення рівня моря, землетруси, а також збільшенням частоти та інтенсивності екстремальних погодних явищ – ураганів, повеней та посух.

За більш детальною інформацією звертайтесь:

Христина Рудницька
Координатор програми зі зміни клімату
Національний екологічний центру України
Тел. у Копенгагені +45 60 33 22 96
krudnytska AT necu.org.ua

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6