Green Camp – 2019: усе на висоті!

21-27 липня відбувся щорічний Green Camp. Цього року табір пройшов у всіх значеннях на висоті: учасники побували на одному з найвищих гірських масивів українських Карпат – Свидовці. 

Green Camp – це щорічний наметовий табір для активістів кліматичного руху (і всіх, хто хоче до нас долучитися). Цього року 80 учасників приїхали на Драгобрат, а звідти піднялися на Свидовець. Цей гірський масив, який має величезне значення для екосистеми Закарпаття, збираються знищити забудовою. Тут планують створити місто-курорт на 28 тисяч туристів плюс ще 5 тис. працівників. Під цей проект тільки за офіційними даними збираються вирубати 1430 га лісів! Вплив від діяльності курорту може зруйнувати екосистему не лише українських Карпат, а й усього Східного Карпатського регіону.

Тому УКМ підтримує рух Free Svydovets, і захист гірського масиву від знищення – основна тема цьогорічного табору. Юристи і досвідчені активісти-захисники розказали, як будувати дієві кампанії громадського тиску. Крім того, кожного дня відбувалось безліч семінарів на різні теми і веселе дозвілля у колі однодумців.
Дякуємо за організацію табору Ekoltava, 350.org – Україна та Екоклуб!

Табір відбувся за фінансової підтримки представництва Фонд Гайнріха Бьолля в Україні (Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine) та 350.org – Україна.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6