Студенти Києво-Могилянської Академії за боротьбу зі змінами клімату!

Студентська екологічна організація Екоклуб 22 квітня організувала та провела День Землі в м. Києві. Метою проведення Дня Землі було підтримання природно-дружньої традиції цього свята, яке було започатковано у 1971 р., інформаційно-просвітня та «пробуджуюча» діяльність, темою якої цього року стало «Розумне споживання проти зміни клімату!», а також презентація себе та ознайомлення з іншими організаціями.

У зв’язку з цим, «Екоклуб Зелена Хвиля», як екологічно-свідома та активна організація, провела низку акцій:
1. «Карта екологічних сигналів»
Киянам було запропоновано відмічати екологічні проблеми, які існують у місці їхнього проживання. Карту було передано МАМі-86 для подальшого оформлення та подачі до київської міської адміністрації.
2. Збір підписів на листівках до Уряду України з пропозиціями стимулювання використання поновлювальних джерел енергії, зниження викидів парникових газів в транспортному секторі та впровадження кліматоохоронної політики міністерством Охорони навколишнього природного середовища.
Було створено листівки з чаруючим око дизайном (з одного боку картинка-фото одного з чинників впливу на довкілля, а з іншого власне звернення та персональні дані) для подальшого надсилання Уряду

3. Інтерактивне малювання «Наші діти повинні це бачити…»
Люди активно проводили час, малюючи, як на екологічну, так і неекологічну тему. Малюнок, як знак подяки організаторам, був переданий МАМі-86.
4. Акція «Сортування ТПВ»
Було зібрано трішки макулатури, зовсім трішки скла і майже нічого з пластику. Проте, значимість цього фактору у зменшенні навантаження на навколишнє природне середовище ніхто не може заперечити і навіть поставити під сумнів.
5. Малюнки на асфальті.
Розмалював половину Хрещатика, а приз так і не отримав.
Окрім цього було налагоджено контакти для подальшої співпраці з екоклубом з міста Рівне та ін.

Хочемо висловити велику подяку у організації акцій:
1. НЕЦУ та зокрема Ставчук Ірині за матеріальні та моральні внески.
2. «МАМА-86» – за те саме.
3. НаУКМА та зокрема Вишенській Ірині Георгіївні (матеріальна допомога)
4. Волонтерам, почесним членам та усім хто прийшов нас підтримати, адже нас було найбільше – біля 20 чоловік.

Зелене світло зеленим ідеям!
Студентська екологічна організація Екоклуб

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6