Година Землі 2010 в Україні

 Національний екологічний центр України разом із Всесвітнім фондом природи (WWF) закликає компанії, а також приватних осіб в усьому світі приєднатися до унікальної глобальної акції Година Землі (Earth Hour).

У суботу, 27 березня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Сьогодні Україна долучається до Години Землі 2010, що обіцяє бути наймасштабнішою всесвітньою екологічною кампанією, яка має на меті привернути увагу громадян, бізнесу та урядів країн світу до проблеми зміни клімату. Година Землі 2010, що організована природоохоронною організацією Всесвітнім фондом природи (WWF), вчетверте крокує світом. В Україні кампанія проходить другий рік поспіль.

Година Землі – це глобальна ініціатива з боротьби зі зміною клімату, що закликає громадськість, приватні компанії, представників урядових структур і місцевих спільнот вимкнути світло на одна годину, щоб продемонструвати свою підтримку дій, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату. Але Година Землі – це набагато більше, ніж вимкнути світло на одну годину один раз на рік. Це можливість дати людям право голосу у вирішенні майбутнього Планети, а також об’єднати зусилля для сталого розвитку та збереження природи навколо нас заради наших дітей та онуків! Година Землі закликає світ до змін, що будуть мати довготривалий результат: уряди країн світу мають взяти на себе зобов’язання щодо скорочення викидів парникових газів, бізнес має перейти на більш енергоефективні та відповідальні практики, а кожна людина на планеті може зробити своє життя „зеленішим”.

“На цей час до Години Землі долучилися 16 міст України, але ми очікуємо, що за 2 дні їх кількість зросте та поб’є торішній рекорд, як у нашій країні, так і у світі. Нагадаю, що Година Землі 2009 об’єднала 4088 міст в 88 країнах світу, у тому числі 16 українських міст. Тому, ми запрошуємо всі міста України приєднатися до Години Землі 2010, щоб гідно представити нашу країну у всесвітній кампанії і цього року”, – говорить Андрій Білокінь, координатор кампанії Година Землі 2010 в Україні.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України та Національне агентство з ефективного використання енергетичних ресурсів надали свою підтримку Години Землі 2010 і закликають громадян України долучитися до акції.

Українські зірки також не залишилися байдужими до глобальної проблеми. Список зірок світу, у якому фігурують Кейт Бланшет, Неллі Фуртадо, Шепард Фейрі, лауреат Нобелівської премії Миру архієпископ Кейптаунский Десмонд Туту, Наталі Імбрулья та багато інших, в Україні поповниться на Лілію Пустовит, групу “Крихітка”, Esthetіc Educatіon і “Тартак”.

Продемонструйте свою підтримку кампанії – долучіться до міжнародного екологічного руху за майбутнє Планети! Реєструйтеся на сайті www.panda.org/earthhour10, завантажуйте матеріали, організуйте та проведіть Годину Землі 2010 у своєму місті, своїй компанії чи організації, в колі сім’ї та друзів, робіть прості кроки кожен день, щоб допомогти Планеті!

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Сотні знакових пам’яток світу, серед яких Великі Єгипетські піраміди, Лондонський Біг Бен, статуя Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, Золоті Ворота в Сан-Франциско, Колізей в Римі та білборд Coca Cola на Таймз-Сквер, згасили в суботу свої вогні та стали темними, підтримуючи глобальний заклик до дій у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними.

Година Землі 2009 була безпрецедентним успіхом,кількість учасників акції сягнула близько 1 мільярда людей – перевершила всі очікування та відображає зростаючу глобальну стурбованість зміною клімату та нездатністю людства до цього часу ефективно вирішити цю проблему, вважає Всесвітній фонд природи.

За підтримки міської влади українських міст-учасників акції, були відключені визначні пам’ятки, відомі по всій країні та поза її межами. У Києві в підтримку акції занурилися в темряву Майдан, Хрещатик, Софієвський та Михайлівський собори, Печерська Лавра й інші пам’ятки, щоправда, не в 20:30, а в 23:00, забезпечуючи тригодинну економію енергії. В Одесі було вимкнене освітлення Приморського бульвару, Театру Опери та Балету, Катерининської площі та інших центральних вулиць і площ міста, як і в інших містах країни.

Додаткова іноформація

На даний момент у Годині Землі беруть участь 16 українських міст:

  • Київ
  • Одеса
  • Рівне
  • Кам’янець-Подільський
  • Ковель
  • Львів
  • Долина
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Дніпродзержинськ
  • Черкаси
  • Могилів-Подільський
  • Бердянськ
  • Севастополь
  • Новоград-Волинський
  • Дубно

Додаткову інфомацію можна отримати на сайті:
Година Землі 2010: www.panda.org/earthhour10

Історія Години Землі, Що можете зробити Ви, щоб долучитися до події? Матеріали Години Землі (для завантаження доступні відео ролики Години Землі, банери та логотип кампанії)

За більш детальною інформацією звертайтесь:

Катерина Куракіна,
Менеджер зі зв’язків з громадськістю WWF,
Tел: 048 777 67 79
Моб: 095 28 99 822
e-mail: naiade AT ukr.net
www.panda.org/ukraine

З додатовою інформацією з питань зміни клімату можна ознайомитися на сайті Робочої Групи з питань зміни клімату:
https://ucn.org.ua/?page_id=75.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6