Панельна дискусія щодо проблеми зміни клімату в рамках щорічної зустрічі РГ НУО ПЗК.

МНС у Львівській області, 2008 р.

Наслідки зміни клімату та вирубки лісів у Львівській області, 2008 р, фото: МНС у Львівській області

9 квітня 2010 року з 9.30 до 18.00 в білій залі Київського будинку вчених, вул. Володимирська, 45А буде відбуватися відкрита дискусія з проблеми зміни клімату.

Дискусію організовує Робоча група громадських екологічних організацій України з питань зміни клімату (РГ НУО ПЗК – www.climategroup.org) та представництво фонду ім.Гайнріха Белля (www.boell.org.ua).

До дискусії запрошені представники державної влади – відповідальні за формування кліматоохоронної політики України, представництва іноземних держав та культурні центри (Велика Британія, ЕС, Німеччина, ООН, Британська Рада), комітети ВР України (комітет з Євроінтеграції та екології), наукові установи, представники ЗМІ.

Дискусія буде присвячена таким темам – національна кліматоохоронна політика України, результати Конференції ООН зі зміни клімату у Копенгагені та позиція України, участь громадськості у прийняті рішень щодо екологічної політики, судові справи у сфері зміни клімату, ефективна кліматоохоронна політика в інших державах, наслідки зміни клімату в світі та в Україні, позиція Робочої групи зі зміни клімату щодо пост-Кіотської угоди.

Оргкомітетом зустрічі прийнято рішення не обговорювати тему „Чи існує проблема зміни клімату”. Ми концентруємо свої зусилля та свій потенціал на проблемі підвищення енергоефективності економіки України, впровадження відновлюваних джерел енергії та вирішення різних аспектів проблеми зміни клімату – транспорт і забруднення атмосфери, сміття, сільське господарство, вугільна промисловість, ядерна енергетика, просвіта населення.

Дискусія буде проходити у неформальному форматі. В кінці заходу запланований скромний фуршет.

Ми запрошуємо представників українських природоохоронних НУО приєднатися до відкритого обговорення такої важливої теми.

Умови участі:

  • Просимо заповнити анкету учасника та надіслати її до 5 квітня за електронною адресою: nvishnevskaya[AT]ukr.net.
  • Ми сплачуємо проїзд по Україні у обидва кінці лише залізничним (купе, плацкарт) чи автобусним транспортом.
  • Перевага буде надаватися тим, хто активно працює по темі енергозбереження, ВДЕ та проблемі транспорту на регіональному рівні.

Довідка: РГ НУО ПЗК – є коаліцією громадських природоохоронних організацій, яка діє з 1999 року і в яку входять 18 легалізованих українських громадських екологічних організацій. Головною метою нашої діяльності є сприяння вирішенню проблеми зміни клімату. Серед пріоритетних завдань, які ми вирішуємо та реалізуємо є вироблення та сприяння реалізації кліматоохоронної політики України, участь у міжнародних переговорах, просвіта населення з питань ощадливого використання природних ресурсів, енергозбереження та відновлюваних джерел енергії.

Завантажити анкету учасника

За додатковою інформацією звертайтеся:

Наталя Вишневська,
098-2576176,
nvishnevskaya[AT]ukr.net

Христина Рудницька,
063-4453505,
krudnytska[AT]necu.org.ua

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6