Відбулась панельна дискусія з проблеми зміни клімату

PICT9286-1
Фото: С. Нечай

9 квітня 2010 року відбулась відкрита дискусія з проблеми зміни клімату між громадськими екологічними організаціями та представниками державних органів. В дискусії також приймали участь представники Європейської Комісії в Україні, посольства США та науковці.

Дискусія була організована Робочою групою громадських екологічних організацій України з питань зміни клімату та представництвом фонду ім.Гайнріха Белля (www.boell.org.ua).

Метою зустрічі було проведення відкритого діалогу між громадськими екологічними організаціями та представниками державних органів щодо проблеми зміни клімату.

Під час зустрічі були представлені огляди національної кліматоохоронної політики, міжнародних переговорів зі зміни клімату, проблема енергоєфективності в Україні, а також позиція Робочої Групи на пост-Кіотський період. В якості гостей зустрічі з презентаціями виступили Фальк Кагельмакер, з компанії GTZ (Gesellschaft f?r Technische Zusammenarbeit), Ладіслав Беранек з посольства США в Україні та Світлана Краковська, старший науковий співробітник УкрНДГМІ.

Приємно було побачити на зустрічі представників Міністерства охорони навколишнього середовища, Мінпромполітики, Мінагрополітики, МЗС, Мінпаливенерго та інших представників державних органів.

Після кожної презентації відбувалась дискусія, обговорення, висловлювались всі «за» та «проти». Учасники зустрічі часто мали протилежні думки, але тільки в діалозі та подібних зустрічах можливо знайти порозуміння між громадськістю та державними органами.

Презентації, які були представлені на зустрічі можна подивитись тут:
https://ucn.org.ua/?page_id=41#3

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6