Свято «День Землі – кожен День!»

День Землі –  кожен День!24 квітня біля Водно-інформаційного центру відбувся прес-брифінг «40-ва річниця Дня Землі», у ході якого було презентовано найбільший у світі прапор Землі: 7х5 метрів. Його частини виготовлялися небайдужими людьми з різних куточків України.

На брифінгу виступили: координатор проекту «День Землі 2010» Юлія Маклюк, координатор Дня Землі 1990 року Андрій Демиденко та Культурний аташе Посольства США Сьюзан Кліарі.

За словами Юлії Маклюк: «День Землі став загальнолюдським символічним святом любові і турботи за нашу спільну домівку…»

Як відзначила Сьюзан Кліарі: «Вперше День Землі був відзначений в США як загальнонаціональний заклик до дій, в якому взяло участь 20 млн. людей. Він визнається Днем Народження американського екологічного руху, що призвів до прийняття важливих екологічних законів» Продовжилося свято в Маріїнському парку серією видовищних та суспільно корисних акцій, серед яких майстер-класи, еко-ярмарка, еко-квест «Ангели Землі», концерт за участю молодіжних гуртів та багато іншого. В рамках святкування волонтери також провели прибирання у парках столиці. Загалом, подія стала безпрецендентим об’єднанням зусиль багатьох людей – більше сорока організацій долучилися в якості організаторів або партнерів та зробили свій внесок у святкування Дня Землі.

Ці заходи покликані привернути увагу молоді та молодих сімей до питань охорони довкілля, а також залучити їх до життя парків, у яких вони проводять своє дозвілля.

З детальною програмою заходів можна ознайомитися на сайті www.denzemli.org.ua.

З приводу отримання додаткової інформації

звертайтеся до Любові Єремічевої, менеджера зі зв’язків зі ЗМІ
(jeremicheva AT gmail.com або по тел: 063-628-67-57) або

менеджера проекту Юлії Маклюк
(j.mcluck AT gmail.com, 097-144-03-12)

***

День Землі в Україні організовано ГО «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» у співпраці з багатьма екологічними організаціями та представниками бізнесу.

Проект здійснюється за підтримки Фонду розвитку демократії Посольства США

Медіа-партнери: перший інформаційний партнер – «5 канал», телеканал «Тоніс», телеканал CITI, щоденна всеукраїнська газета «День», KyivPost, головний Інтернет-партнер портал «Громадський простір», UNISTUDY, Американська Торгівельна Палата в Україні.

ПР-партнер: Action Global Communications, Партнер з цифрових комунікацій: One2Action Interactive

Парнери проекту: КліматІнфо, ДемАльянс, інтернет-магазин екологічних товарів SexyGreen, AIESEC-GreenRush, Водно-інформаційний центр, Студія 35, Національний екологічний центр України, Молодіжний екологічний центр Дніпровського району, культурна асоціація «Новий акрополь», Товариство охорони птахів Україна, Всесвітній фонд охорони природи в Україні, Британська Рада в Україні, Волонтери ООН, Express?o Paulista, ЕкоЛотос екологічний клуб, студія йоги Чакора, організація Люди за права тварин, організація Вільна Людина – Вільна Тварина, зоозахисний портал SOS Animals, танцювальна школа Unlimited Street Energy, ТМ Небесна криниця, мережа оперативних поліграфій VRM, компанія ГРІНКО, КО Київзеленбуд, Дельта банк, Фрекенбок, ТМ Biosphere, мережа магазинів Органік Ера.

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6