Як будувати ВЕС з найменшою шкодою для природи?

ves-publicationНад текстом працювали: О. Василюк, Є. Прекрасна, М. Кривохижа, К. Норенко, І. Ставчук, А. Конеченков.

Українські громадські екологічні організації підтримують розвиток вітроенергетики в Україні, оскільки це сприяє зменшенню застосування викопного палива і зниженню рівня забруднення довкілля. На відміну від будівництва великих гідроелектростанцій або видобутку викопного палива для тепло енергетики, вітрові електростанції (ВЕС) не передбачають масштабного перетворення навколишніх ландшафтів та сільгоспугідь. ВЕС не мають шкідливих викидів, як теплові електростанції, що працюють на вугіллі, та не стають причиною катастроф у випадку аварій, як атомні електростанції.

Вітрові турбіни безпечні для здоров’я місцевих жителів. У випадку розташування ВЕС в межах сільськогосподарських ландшафтів, вони також створюють додаткову інфраструктуру, корисну для сільського господарства. Місцеві фермери користуються відремонтованими дорогами серед сільгоспугідь та можуть бути спокійні за охорону свого врожаю від пожеж. В сільській місцевості створюються нові робочі місця та надходять додаткові кошти в місцеві бюджети.

Як будувати ВЕС з найменшою шкодою для природи? (PDF)

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6