Дев’ять міст України стали на крок ближче до енергетичної незалежності

i-tour_independence

З 16 по 29 квітня команда з активістів та експертів проїхала містами України із просвітницьким туром «Енергонезалежність — наша спільна справа!». У Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Житомирі, Києві, Полтаві, Дніпродзержинську, Кременчуці та Черкасах відбулися інформаційні виставки, майстер-класи та лекції про енергоефективність.

«У кожному місті ми розказували мешканцям, як за допомогою реальних повсякденних кроків привести Україну до енергетичної незалежності. Під час спілкування відчувалося, що громадяни стурбовані підвищенням тарифів, тому наші поради щодо економії електроенергії, утеплення будинку та можливостей використання відновлювальних джерел були особливо актуальними, а люди – по-справжньому вдячні за інформацію. Для України ціна на газ та пальне завжди буде політичною, доки ми не станемо енергетично незалежними, адже ми є лідером серед країн Європи за неефективним використанням енергоресурсів, і тільки спільними зусиллями можна це змінити », — коментує координаторка туру, експерт Національного екологічного центру Марія Сторчило.

До події долучилися місцеві громадські організації енергетичного та екологічного спрямування. Учасники туру провели лекції за темою енергозбереження та зустрічі з представниками місцевої влади. Усе обладнання під час туру живилося від відновлювальних джерел енергії, без підключення до електромережі.

Infographics_outro2v

Інформаційний тур у цифрах:

13 днів

9 міст

16 активістів

2500 кілометрів

72 години музики від сонячних батарей

близько 10 тисяч публікацій для жителів міст

40 літрів сонячної кави

450 Вт*год енергії на велогенераторі

300 велоправ

Детальніший огляд та фотозвіти з місць подій можна знайти на сторінці туру у мережі Facebook.

Організатори туру:

група українських неурядових екологічних організацій, що входять до Робочої групи українських неурядових організацій з питання зміни клімату — НЕЦУ, УМКА, АВК, Екоклуб, Голос Природи, Еремурус, Зелена Хвиля) за фінансової підтримки міжнародних організацій UNDEF, EC, SSNC, NNV.

www.climategroup.org.ua

Дякуємо усім ЗМІ, за анонсування та висвітлення цієї ініціативи на місцевому та загальнонаціональному рівні та активну соціальну позицію. Ваша робота дуже важлива!

Контактна особа для ЗМІ, Київ:

Поліна Савченко

Тел: 063-785-03-03

savchenko.pauline AT gmail.com

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6