“Адаптуй місто до зміни клімату”. Семінар від УКМ у Києві

Екстремальні погодні явища останніх років створюють дискомфорт мешканцям міст. Через аномальну спеку, перебувати на відкритих просторах в місті стає небезпечно. Зливові дощі, під час яких випадає місячна норма опадів, руйнують інфраструктуру міста та та створюють ризики підтоплення. А посуха в решту днів місяця загрожує зеленим насадженням. Ріст середньої та максимальної температур влітку знижує водність рік, що прямо пов’язано з водопостачанням міст. Адаптація до цих змін потребує знань та ресурсів. З чого почати? 

Для відповіді на це питання, Українська Кліматична Мережа, спільно з ГО Голос Природи організовують навчання про адаптацію міст до зміни клімату. Захід буде корисним для органів місцевого самоврядування, які стикаються негативними наслідками змін клімату та місцевих активістів, які шукають співпраці з місцевою владою в темі адаптації. 

Місце проведення:   Київ, креативний простір Chasopys Eduspace вул. Велика Васильківська, 30

Дата заходу:  7 листопада. Початок о 9:30

Умови участі: відібраним учасникам відшкодовуємо проїзд. Семінар безкоштовний. 

В програмі семінару:

  • Семен Поломаний, засновник проектної групи Zemlia, розповість про оцінку ризиків від змін клімату, реконструкцію міської інфраструктури та пілотні проекти, реалізовані групою.
  • Ілля Єременко, голова Української кліматичної мережі розповість про організацію місцевого консультаційного процесу для залучення зацікавлених сторін до розробки плану заходів з адаптації.
  • Євген Колішевський, директор організації“Голос Природи”, розповість про досвід Кам’янського з організації розробки плану заходів з адаптації громади до змін клімату.
  • Представники Кам’янської міської ради поділяться досвідом планування та реалізації заходів з адаптації міського середовища до змін клімату.

Для участі у семінарі зареєструйтеся за посиланням: https://bit.ly/30XTEog   до 21 жовтня.
УВАГА !Кількість місць обмежена, відібраних учасників та учасниць ми повідомимо 23 жовтня.

Питання щодо тренінгу можна поставити Марині Галушко marunagalushko@gmail.com , тел. + 38 066 942 42 06

Семінар відбувається за фінансової підтримки фонду імені Гайнріха Бьоля, та організаційної підтримки ГО Екоклуб.

 

 

Маєте що додати? Не згодні з якимось із цих пунктів? Просимо залишити ваш коментар у цій короткій формі: https://forms.gle/oE4E5RQETFe2BCYv6